شست و شوی موکت اداری بر خلاف شستن موکت خانگی یک کار تخصصی است. در این جا مراحل شستشوی موکت اداری در محل توضیح داده خواهد شد.
تفاوت موکت اداری و خانگی
موکت های اداری، فارغ از نوع جنس و کیفیت، تفاوت هایی با موکت های خانگی دارند. موکت های خانگی معمولا به صورت غیر چسبیده به کف اتاق یا سالن مورد نظر نصب می شوند. مگر آنکه صاحب خانه از موکت بسیار مرغوبی استفاده کند و بخواهد برای سالیان سال از آن استفاده کند، اما موکت اداری جریان دیگری دارد. موکت های استفاده شده در ادارات معمولا از نوع تایل یا رول هستند. موکت های تایل به صورت قطعه های جدا و در اندازه های یکسان روی کف نصب و به عبارت بهتر چسبانده می شوند. این قطعات، در مواقع مورد نیاز قابلیت جدا شدن از روی زمین و تعویض بدون آنکه به قطعات دیگر آسیبی برسد را دارند، اما موکت های اداری رول به صورت یک دست و پیوسته هستند. یعنی امکان جداسازی آنها وجود ندارد.
به صورت کلی بر خلاف موکت خانگی، شست و شوی موکت اداری یک کار تقریبا تخصصی به حساب می آید و در بسیاری مواقع امکان شستن آن توسط افراد عادی وجود ندارد. به عبارت بهتر، شست و شوی موکت اداری باید در محل و توسط افراد خبره و موسسات معتبر انجام گیرد
شست و شوی موکت اداری در محل
همانطور که گفتیم شست و شوی موکت اداری باید در محل مورد نظر صورت پذیرد. معمولا برای شست و شوی موکت اداری در محل از دستگاه پولیشر استفاده می شود.
به طور کلی مراحل شستشوی موکت اداری در محل شامل چهار مرحله است که در ادامه به توضیح و تشریح آنها خواهیم پرداخت. این چهار مرحله عبارتند از:
1-آماده سازی دستگاه و تجهیزات و همچنین محیط مورد نظر
2-لکه گیری موقت
3-شست و شوی نهایی
4-آبگیری و خشک کردن
1-آماده سازی دستگاه و محیط:
آماده کردن دستگاه پولیشر برای شست و شوی موکت اداری در محل هم کار هر کسی نیست. مسئول مربوطه پس از حضور در محل اعلام شده، دستگاه را آماده شست و شو می کند. این اولین مرحله از مراحل شستشوی موکت اداری در محل است. ریختن آب گرم و مواد مخصوص شست و شو در دستگاه، همان آماده سازی دستگاه است. البته قبل از آن محل مربوطه باید خالی از میز و صندلی و رایانه و … باشد. با این حال وسایل خیلی سنگین، شاید خیلی مزاحم کار نباشند.
2- لکه گیری:
طبیعی است که رفت و آمدهای مداوم در محیط کار باعث ایجاد لکه های آلودگی روی قسمت های مختلف موکت می شود. بهتر است قبل از آغاز مرحله شست و شو، این لکه ها برطرف شوند تا مراحل شستشوی موکت اداری در محل راحت تر و سریع تر انجام شوند. لکه های چربی، لکه های جوهر و یا هر چیز برجسته دیگر طبق نظر کارشناس، باید قبل از شست و شو برطرف شود.
3-شست و شوی موکت اداری
بعد از آماده سازی دستگاه و لکه گیری، کار شست و شو شروع می شود. این مرحله بدون شک مهمترین مرحله از مراحل شستشوی موکت اداری در محل به شمار می رود. شست و شوی موکت باید با کف فراوان انجام پذیرد. گفتیم قبل از آغاز رسمی شست و شو لازم است مخزن با آب گرم و مواد شوینده مخصوص پر شود. در این مرحله آب گرم با فشار روی موکت ریخته شده و فرچه مخصوص پولیشر، با سرعت شروع به چرخیدن می کند.
چرخش سریع فرچه باعث پاک شدن آلودگی ها از سطح موکت اداری می شود.
چرخش فرچه به حدی است که لایه های آلودگی و گرد و غبار، چاره ای جز جدا شدن از روی موکت و حل شدن در آب گرم ندارند. این مرحله تا تمیز شدن کامل و بر طرف شدن همه لکه ها و آلودگی ها ادامه دارد. اگر لکه ها به خوبی و یکنواخت پاک نشوند، بعد از پایان مراحل شستشوی موکت اداری در محل و خشک شدن موکت کاملا مشخص و دیده خواهند شد. به همیل دلیل شرکت یا موسسه انتخاب شده برای موکت شویی در محل اهمیت بسیاری دارد. بعد از تمیز شدن و رفع آلودگی ها نوبت به مرحله بعدی که آخرین مرحله از مراحل شستشوی موکت اداری در محل است، می رسد.
4-خشک کردن موکت
ا پایان مرحله شست و شو، کار دستگاه پولیشر هم به پایان رسیده و دستگاه دیگری کار خود را شروع می کند. خشک کردن موکت، آخرین مرحله از مراحل شست و شوی موکت اداری است که وظیفه اصلی آن به عهده جارو برقی صنعتی است. وظیفه جارو برقی صنعتی، خشک و در عین حال جارو کردن همه آلودگی های باقیمانده روی موکت اداری است. این مرحله تا حدودی زمان بر است و بسته به اندازه محیط، گاهی ممکن است تا 7 ساعت و حتی بیشتر هم طول بکشد.
در انجام این مرحله از مراحل شستشوی موکت اداری در محل اصلا نباید عجله کنید و اجازه دهید تا تمام رطوبت موجود در موکت گرفته شده و موکت اداری کاملا خشک شود. وجود کوچکترین رطوبتی، موجب جذب سریعتر آلودگی خواهد شد. بنابراین طولانی شدن فرایند خشک کردن موکت به درد سر بعد از آن می ارزد. همچنین دقت داشته باشید که تا قبل از خشک شدن نهایی موکت اداری به هیچ عنوان روی آن راه نروید.
عوامل موثر در شست و شوی موکت اداری
رعایت برخی عوامل در شست و شوی موکت اداری باعث افزایش کیفیت کار و رضایت بیشتر شما خواهد شد.
نوع مواد شوینده به کار رفته:
یکی از این عوامل نوع مواد شوینده به کار رفته است. هر چه کیفیت این مواد بهتر باشد، نتیجه کار رضایت بخش تر خواهد بود.
رعایت بازه زمانی مشخص برای شست و شو:
باید در فواصل زمانی معین موکت اداری را بشویید. اگر این فواصل زمانی طولانی باشد، کار شست و شو سخت تر خواهد شد. اجازه ندهید موکت اداری شما به اصطلاح چرک سوز شود.
انجام کامل مراحل شست و شوی موکت اداری:
همانطور که گفته شد، اجازه دهید مراحل شستشوی موکت اداری در محل کامل و دقیق انجام گیرند. عجله در این کار ممکن است باعث عدم رضایت شما از نتیجه نهایی کار شود.
انتخاب شرکت های معتبر:
موکت شویی در محل را به شرکت ها و موسسات معتبر بسپارید. امروزه شرکت های بسیاری مدعی انجام کار موکت شویی هستند، که ممکن است بسیاری از آنها رضایت شما را فراهم نسازند.