- طبیعی است که پس از مدتی، موکت خانه یا اداره باید شسته شود. به نظر شما هر چند وقت یک بار باید موکت ها شسته بشود؟
شستن موکت
موکت یکی از پوشش هایی است که مانند هر پوشش دیگری در فواصل زمانی مختلف نیاز به شستن دارد. از طرف دیگر با توجه به تغییر شرایط زندگی و آپارتمانی شدن بسیاری از خانه های مسکونی، موکت شویی در محل، نوعی معضل و درد سر به حساب می آید. حال سوال این است: به نظر شما هر چند وقت یک بار باید موکت ها شسته بشود؟
طبیعی است که نمی توان پاسخ دقیق و مطلقی به این سوال داد. گاهی ممکن است موکت خانه شما حتی در طول یک یا دوسال هم نیاز به شست و شو نداشته باشد. عکس این موضوع هم می تواند صادق باشد. ممکن است یک موکت، در طول یک ماه یا حتی یک هفته هم نیاز به شست و شو پیدا کند.
با توجه به توضیحات فوق پاسخ این سوال چیست؟ هر چند وقت یک بار باید موکت ها شسته بشود؟ می توان گفت در شرایط عادی و معمولی، باید به طور متوسط سالی یک بار موکت های خانه شسته شوند. شاید بهترین زمان برای ما ایرانی ها همان خانه تکانی آخر سال باشد. البته همان طور که عنوان شد، عوامل بسیاری هستند که می توانند شستن موکت را به تاخیر انداخته و یا باعث شوند موکت طی مدت زمان کوتاهتری نیاز به شست و شو داشته باشد.
کوتاه یا طولانی شدن زمان شست و شوی موکت
گاهی ممکن است موکت به صورت موقتی نصب شده باشد، یا به هر دلیلی رفت و آمد زیادی در آن محل صورت نگیرد، یا اصلا برای مدتی کسی آنجا زندگی نکند، طبیعی است در چنین شرایطی موکت هم کمتر به شست و شو نیاز پیدا می کند.
توجه داشته باشید که جارو کردن مداوم قالی و فرش های رویی هم تاثیر بسیار زیادی در به تاخیر انداختن زمان شستن موکت خواهد داشت. قالی های روی موکت، در شرایط معمولی به طور مداوم و حداقل هفته ای یک بار، نیاز به جارو کردن دارند. همچنین نباید از شست و شوی فرش ها در زمان مقتضی غافل شوید. در صورت رعایت این موارد شاید بتوان گفت، حتی شستن موکت طی هر دو سال یکبار هم کفایت می کند، اما این یک طرف ماجراست. گاهی ممکن است در فواصل زمانی کوتاه نیاز داشته باشید موکت منزل یا اداره خود را بشویید.
رفت و آمد زیاد در خانه یا اداره می تواند منجر به کوتاه شدن زمان مورد نیاز برای شستشوی موکت در محل می شود. داشتن کودک و نوزاد هم باعث تسریع زمان شست و شوی موکت می شود. وجود حیوان خانگی هم از دیگر مواردی است که بر این موضوع تاثیر گذار است. در این گونه موارد ممکن است در طول یک ماه و یا حتی کمتر موکت شما نیاز به شستن مجدد پیدا کند.
زمان نهایی شستن موکت
امیدوارم به پاسخ سوال: هر چند وقت یک بار باید موکت ها شسته بشود؟ رسیده باشید. با توجه به مواردی که در بالا ذکر شد، پیشنهاد می کنیم زمان منظمی را برای شستن موکت اداری در نظر بگیرید تا همیشه خانه یا اداره شما تمیز به نظر برسد،
مگر آنکه در کوتاه مدت و قبل از فرا رسیدن زمان در نظر گرفته شده نیاز به شستن ضروری موکت پیدا کنید و یا برعکس، در طول مدت در نظر گرفته شده رفت و آمد و یا آلودگی خاصی روی موکت ایجاد نشده باشد. در چنین حالتی می توانید شستن موکت را برای مدتی به تاخیر بیندازید. با این حال نحوه شستن موکت هم تاثیر زیادی در نیاز به شستن مجدد موکت طی مدت زمان کوتاه یا طولانی شدن این مدت دارد.
- در ادامه با نحوه صحیح شستن موکت در خانه، آشنا می شوید
نحوه شستن موکت
منظور از این که می گوییم هر چند وقت یک بار باید موکت ها شسته بشود؟ این است که چه مدت زمانی طول می کشد تا موکت نیاز به شست و شوی کلی و اساسی پیدا کند. در بسیاری از موارد می توان نیاز به شست و شوی جزئی را در خانه و با وسایل دم دست بر طرف کرد. شامپو فرش یکی از این وسایل است. البته بهتر است شست و شوی کامل موکت را به شرکت ها و موسسات معتبر بسپارید و تنها در صورتی که موکت نیاز به شست و شوی جزئی داشته باشد،
خودتان دست به کار شوید. شست و شوی کلی موکت و فرش در خانه با وجود محدودیت های موجود، علاوه بر احتمال آسیب رسیدن به فرش و موکت، می تواند موجب کوتاهی عمر آنها شود. با این حال در موارد ضروری و جزئی می توانید از روش های مختلف استفاده کنید. در ذیل به برخی از این روش ها به صورت خلاصه اشاره می شود:
استفاده از مواد شوینده مخصوص:
- برای شستن موکت در موارد جزئی و ضروری می توانید از مواد شوینده مخصوص مانند شامپو فرش استفاده کنید. دقت کنید آب مورد استفاده در این روش ولرم و تا حدودی گرم باشد.
استفاده از جوش شیرین:
- اگر به هر دلیلی شامپو فرش در دسترس تان نبود می توانید از ترکیب مایع ظرفشویی و مقداری جوش شیرین استفاده کنید.
- دقت داشته باشید که وسایلی مانند برس، مسواک های غیر قابل استفاده و همچنین حوله تمیز می توانند کمک بسیار زیادی در شستن موکت داشته باشند. قبل از شستن موکت هم حتما سطح آن را جارو کنید. سطح موکت قبل از شست و شو باید فاقد ذرات نسبتا بزرگِ گرد و خاک یا آلودگی باشد.
حرف آخر
جارو کردن مداوم فرش و قالی و حتی سطح موکت تاثیر زیادی در تمیز ماندن موکت دارد. حداقل هفته ای یک بار برای تمیز کردن قالی و موکت از جارو برقی استفاده کنید. با این کار ذره های گرد و خاک و آلودگی ها، به طور مداوم از روی فرش و موکت زدوده می شوند. استفاده از بخار شوی هم برای از بین بردن لکه ها و احیانا بوی نامطبوع موکت، توصیه می شود.
علی رغم همه این توصیه ها، پیشنهاد ما این است که حتی اگر همه موارد فوق را رعایت می کنید، باز هم حداقل سالی یک نوبت، موکت خانه یا اداره تان را برای شست و شو به دست شرکت ها و موسسات معتبر بسپارید. برای این کار، می توانید از موکت شویی در محل شرکت مبل شو هم استفاده کنید.