انواع جنس موکت و اهمیت آن
آشنایی با انواع جنس موکت برای خریداران از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که امروزه موکت ها نه تنها در منازل بلکه در محیط های اداری نیز جا باز کرده اند. بهتر است متقاضی خرید با انواع موکت آشنا شود تا بتواند بهترین انتخاب را در پیش رو داشته باشد. برای مثال:
موکتی که به عنوان کفپوش منزل استفاده می شود باید با نوعی که برای پوشاندن پله ها به کار گرفته می شود؛ کاملا متفاوت باشد. با توجه به این توضیحات به نتیجه ای دست پیدا می کنیم و آن نتیجه این است که قبل از انتخاب رنگ و طرح موکت، باید با انواع جنس موکت آشنایی کامل داشته باشید. بدین ترتیب می توانید بهترین موکت را برای منزل مسکونی، محل کار یا هر مکان دیگری خریداری کنید. موکت هایی که طول عمر بیشتری دارند و می توانید نهایت بهره را از آن ها ببرید.
آشنایی با سه مدل مطرح و شناخته شده از انواع جنس موکت
به صورت کلی موکت ها را از نظر نوع جنس به هفت دسته تقسیم می کنند. این هفت دسته به دلیل حجم بالای اطلاعات در یک بند گنجانده نمی شوند. بنابراین در دو بند مجزا این هفت دسته از انواع جنس موکت را برای شما معرفی می کنیم:
موکت تایل، محبوب ترین نوع موکت
از انواع جنس موکت می توان به موکت تایل اشاره نمود. این موکت که یکی از محبوب ترین موکت هاست؛ به شکل مربعی گونه در ابعاد و اندازه های متنوع طراحی می شود که در نهایت در کنار یکدیگر چیده می شوند. اصولا قرارگیری این موکت ها، طبق رنگ بندی متنوع صورت می پذیرد. همین امر سبب جذاب تر شدن این نوع از موکت می شود. این موکت ها مقاومت و پایداری به نسبت خوبی دارند. همین ویژگی سبب شده است برای هر فضایی قابل استفاده باشند. باید دانست که برای مکان های اداری بهترین گزینه از انواع جنس موکت، موکت تایل می باشد. چرا که هیچ نگرانی بابت قرارگیری اجسام سنگین بر روی آن وجود ندارد. از آنجا که اغلب این موکت کاربردی اداری دارد؛ بهترین گزینه برای پاکسازی آن، موکت شویی در محل است. شرکت خدماتی مبل شو این کار را برای شما به نحو احسنت انجام می دهد.
موکت کبریتی از قدیمی ترین نوع موکت
از قدیمی ترین انواع جنس موکت، می توان به موکت کبریتی اشاره کرد. اگر قصد پوشاندن کف اتاق خود را دارید؛ ساده ترین و ارزان ترین راه، بهره گیری از موکت کبریتی است. این موکت، بافتی سخت و گره ای دارد. به همین دلیل است که لطافت دیگر موکت ها را ندارد؛ اما همانند نوع تایل، برای قرارگیری وسایل سنگین مناسب است. این موکت برای فضاهای پر تردد مثل راهروهای هتل ها کاملا قابل استفاده است. به همین جهت است که نام دیگر آن را موکت هتلی نهاده اند.
موکت نایلونی از کاربردترین نوع از انواع جنس موکت
یکی از انواع جنس موکت که بسیار هم پرکاربرد است؛ مدل نایلونی است. نایلونی در برابر لکه و پوسیدگی مقاوم است و بافتی یکپارچه و نرم دارد. این موکت از جمله محبوب ترین موکت های خانگی است. بیش از ۹۰ درصد موکت های قابل استفاده در منازل، از نوع نایلونی هستند. گفتنی است که این موکت در برابر کپک زدگی، پارگی و لک مقاوم است.
چرا که جنس آن پلی آمید است. بنابراین به طور کلی شما می توانید با توجه به نوع نیاز خود یکی از این مدل های موکت را برای خود خریداری نمایید. توجه داشته باشید که حتی بهترین و باکیفیت ترین موکت ها را هم در اختیار داشته باشید؛ به جهت افزایش طول عمر مفید آن ها نیاز است تا حتما هر چند وقت یک بار آن ها را مورد شستشو قرار دهید. در همین راستا بهتر است موکت شویی در محل را در بهترین شرکت های مبل و موکت شویی برگزینید.
۴ مدل باقی مانده از انواع جنس موکت
سه مدل از انواع جنس موکت در بند بالا ذکر شد که می تواند شما را در انتخابتان یاری دهد و شما را با نحوه شستو این موکت ها آشنا کند. برای تمامی هفت مدل موکت، شستشوی موکت در محل بهترین روش ممکن است. شرکت خدماتی مبل شو همه روزه آماده خدمت رسانی به شما در این زمینه است. حالا که از نوع شستشو و تمیز کردن موکت خود راحت شدید؛ به سراغ انواع دیگر از جنس های موکت می رویم:
■موکت اولفین: این موکت ها، پروپلین می باشند و در محیط های اداری قابل استفاده هستند. موکت اولفین نیز همانند تایل، یک موکت کاملا اداری است. گفتنی است که اخیرا مصرف های خانگی نیز به آن روی خوش نشان داده اند. جنس این موکت، شبیه به پشم طبیعی است و از مقاومت بالایی هم برخوردار می باشد.
■ پلی استر: بارزترین ویژگی این موکت از انواع جنس موکت، ضد آلرژی بودن آن است. چون این موکت متشکل از مواد بازیافتی است. با محیط زیست سازگار است. یکی از ویژگی های منحصر به فرد این موکت، مقاومت آن در برابر رنگ پریدگی است. این جنس از موکت در برابر وزن بسیار حساس است. به گونه ای که با احساس سنگینی، حالت طبیعی خود را از دست می دهد.
■ موکت پشمی: موکت پشمی از انواع جنس موکت است که لوکس بوده و همین طور گران قیمت است. ماندگاری این موکت طولانی است. به عنوان نرم ترین موکت شناخته شده در بازار معرفی می شود. موکت پشمی کاملا خالص و طبیعی است. یعنی هیچ گونه ماده مصنوعی و شیمیایی در کالبد آن به کار نرفته است. این موکت مناسب ترین انتخاب برای اشخاصی است که به مواد شیمیایی حساسیت نشان می دهند. این موکت جنسی بسیار لطیف دارد. بنابراین بهتر است در حفظ و مراقبت از آن کوشا باشید. شستشوی موکت در محل توسط بهترین شرکت خدماتی یعنی مبل شو یکی از این مراقبت ها به حساب می آید.
■ موکت تافتینگ: یکی دیگر از انواع جنس موکت به حساب می آید. این موکت پرزهای بلندی دارد و افراد زیادی هم خواهان آن هستند. موکت تافتینگ صد در صد از پشم خالص است. گاها ممکن است نایلون نیز به این ترکیب اضافه شود. به دلیل بلندی پرزها باید مراقب بود پرزها از زمینه اصلی جدا نشوند. نتیجه آن می شود که این موکت ها برای مکان های پر تردد و شلوغ اصلا مناسب نیستند.
ما در اینجا به ۷ مدل و جنس از موکت ها اشاره کردیم. هرچند که دایره انواع جنس موکت بسیار گسترده است؛ اما تلاش بر این بوده است تا شما را با مهمترین انواع موکت آشنا سازیم.